Zwangerschaps Haptotherapie

ZWANGERSCHAPS HAPTOTHERAPIE

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is een bijzondere benadering die jou en je partner samen voorbereid op de geboorte en het ouderschap. Deze unieke vorm van begeleiding, die gericht is op voelen en verbinden, laat jullie als ouders en jullie ongeboren kindje samenkomen door middel van aanraking.

Tijdens de sessies komen we in contact met jullie ongeboren kindje zodat deze zich al voor de geboorte begrepen en geliefd voelt.

Een ander essentieel aspect van deze begeleiding is het begrijpen en omarmen van de veranderingen die je lichaam ondergaat tijdens de zwangerschap. Voor zowel de aanstaande moeder als vader is het waardevol om te leren hoe ze elkaar kunnen ondersteunen tijdens deze transformatie. De partner ontwikkelt een dieper inzicht in het bieden van steun en comfort, vooral wanneer de aanstaande moeder zich minder prettig voelt in haar eigen lichaam. Hierbij ga ik praktisch te werk op de ligbank voor zowel aanstaande moeder als vader. Tijdens de sessie geef ik handvatten aan beide aanstaande ouders mee om hun veer- en draagkracht te vergroten tijdens en na de zwangerschap.

 


632

789

BEVALLING

Tijdens de zwangerschapsbegeleiding leggen we niet alleen de nadruk op het versterken van de band tussen jou, je partner en je ongeboren kindje, maar ook op de voorbereiding op de bevalling.

Een belangrijk aspect van deze begeleiding is het verkennen en oefenen van lichaamshoudingen die gunstig kunnen zijn tijdens de bevalling. Je partner wordt actief betrokken in dit proces. Je partner leert hoe hij of zij jou en jullie kindje tijdens de geboorte kan ondersteunen door specifieke houdingen aan te moedigen en te begeleiden.

Deze gezamenlijke voorbereiding versterkt niet alleen de fysieke connectie tussen jou, je partner en je kindje, maar het vergroot ook het vertrouwen en de kalmte tijdens de bevalling.

De zwangerschapsbegeleiding begint doorgaans tussen de 16e en 20e week van de zwangerschap en omvat zeven sessies van ongeveer een uur. Zes van deze sessies zijn gericht op de voorbereiding op de bevalling, terwijl de zevende sessie plaats vindt na de geboorte.