De Praktijk

DE PRAKTIJK

Mijn naam is Maike Knapen en sinds 2009 ben ik actief binnen het mooie vakgebied haptotherapie. Voorheen heb ik ruim twintig jaar met passie gewerkt als begeleidster van mensen met een verstandelijke beperking. In 2017 vond ik mijn thuis in het Swanenborgh Gezondheidscentrum, waar ik me volledig richtte op haptotherapie.

Mijn persoonlijke ervaring heeft me geleerd hoe belangrijk het is om naar je lichaam te luisteren. Het lichaam vangt vaak subtiele signalen op. Ik geloof in het cultiveren van bewustzijn, en ik sta klaar om je te begeleiden op jouw weg.

Het vertrouwen dat je in je eigen lichaam kunt ontwikkelen, kan een bron van kracht zijn. In mijn eigen praktijk investeer ik tweeënhalve dag per week met toewijding en zorg in wat?. Hier kunnen we samenwerken aan het begrijpen van je lichaamssignalen en het versterken van je emotionele balans. Of je nu bezig bent met persoonlijke groei, het omgaan met uitdagingen of het herstellen van evenwicht, ik ben er om je te ondersteunen.

 


476
620

Emotionele balans en zelfbewustzijn

Haptotherapie is een holistische benadering die zich richt op het herstellen van emotionele balans en het vergroten van zelfbewustzijn. Door middel van aanraking, gesprekken en lichaamssignalen, helpt haptotherapie je om dieper in contact te komen met je eigen gevoelens en behoeften. Of je nu worstelt met stress, relaties of persoonlijke groei, haptotherapie biedt een veilige ruimte om te verkennen, te begrijpen en te groeien.


Luisteren naar je lichaam voor innerlijke harmonie

Haptotherapie moedigt aan om naar je lichaam te luisteren als een sleutel tot innerlijke harmonie. Deze therapie helpt om de signalen van je lichaam te begrijpen en te interpreteren, zodat je emotionele blokkades kunt identificeren en loslaten. Door aanraking en gesprek creëert haptotherapie een dieper begrip van jezelf en je relaties. Ervaar de kracht van bewuste aanwezigheid en ontdek hoe haptotherapie je kan begeleiden op je weg naar welzijn.